Hobrand Hobrand

U bevind zich in:Overige oefenmaterialen

Productcatalogus

Meer

Nebula AR Blindmasker MINI set

Meer afbeeldingen

Artikelnummer: 28002101

 • Levertijd: 1 week

Oefenen met rook op plekken waar oefenrook niet wenselijk is? Het kan met dit nieuwe elektrische AR blindmasker! Het FireWare Nebula AR Blindmasker is een soort ski-masker waarmee je een realistische rookbeleving simuleert. En dat zonder oefenrook te gebruiken. 

Specificaties:

 • Rook simuleren zonder rookmachine.
 • Elektronisch blindmasker met 6 verschillende rookdiktes en random stand.
 • Geen losse draden of kastjes voor de cursist.
 • Voorzien van paniekknop voor direct weer zicht.
 • Maskers worden aangestuurd door draadloze afstandbediening.
 • Er kan met een praktisch ongelimiteerd aantal masker geoefend worden.

De MINI set bestaat uit:

 • 1 instructeursunit ( afstandsbediening )
 • 2 Nebula AR blindmaskers
 • 1 oplaad hub met 3 laadkabels
 • Gebruiksaanwijzing
 • Kunststof transportkist met schuiminterieur

Hoe bedien je het Nebula AR Blindmasker?

De instructeur kan het AR blindmasker met één druk op de knop bedienen. De cursist draagt een soort ski-masker. Dit masker is voorzien van een LCD-scherm. Op het LCD-scherm kun je 6 verschillende rookdiktes simuleren. Daarnaast is er ook een random stand. In deze willekeurige modus toont het masker een onregelmatig rookpatroon. Daardoor ervaren cursisten afwisselend meer en minder zicht.

Door middel van de bijbehorende afstandsbediening kan de instructeur tot 4 groepen maskers bedienen. Elke groep kan uit 4 maskers bestaan. Daardoor kun je met één afstandsbediening tot wel 16 maskers aansturen. En raakt er een cursist in paniek? Geen probleem! Met één druk op de paniekknop is het zicht weer terug. Deze paniekknop zit niet alleen op de afstandsbediening maar ook op het masker zelf. Daardoor houdt de cursist de regie in eigen hand.

Realistische rookbeleving zonder oefenrook

Dankzij de Nebula ervaart de cursist een realistische rookbeleving. De instructeur regelt de rookbeleving aan de hand van de situatie. Hoewel de cursist geen enkel zicht kan hebben, houdt de instructeur vrij zicht voor een goede waarneming. Daardoor kan er optimaal feedback gegeven worden. De cursist is daarentegen niet geheel overgeleverd aan de instructeur. Met de paniekknop kan hij ineens weer vol zicht krijgen. Bedenk wel dat de communicatie tussen afstandsbediening en masker dan weer hersteld moet worden.

Het masker draag je direct op het gelaat, of over een ademluchtmasker. Je kunt daardoor deze blindmaskers ook gebruiken voor een elementaire ademluchtoefening. Alle elektronica is netjes weggewerkt in de behuizing van het masker. Daardoor zijn er geen lastige losse draden of losse kastjes. Wel zo veilig! En opladen? Dat kan gewoon via een mini USB aansluiting.

 • Grootste leverancier brandweermaterialen
 • 3 Vestigingen in Nederland en België
 • Voor advies invisible text 0344 - 663 344 of stuur een invisible text
Deel dit product:

GERELATEERDE PRODUCTEN

 • Oefenset Brandhaard V2
  Oefenset Brandhaard V2

  Alles wat u nodig hebt voor een snelle enscenering van een complete brandhaard past in één kist: de Oefenset Brandhaard. Het vlambeeld kunt u simuleren met een Mini-Silkflame en een FireSpot. De Nimbo rookmachine inclusief draadloze afstandbediening maakt het vlambeeld compleet. Voor geluidseffecten is een Fusion toegevoegd en om de neus te prikkelen een spuitbus Burning Smell Spray. Tenslotte een handig verdeelblok voor aansluiting op netstroom en een stekker aan/uit afstandbediening om de vlameffecten draadloos te bedienen. De kist is van kunststof en voorzien van een deksel. Binnenin zit een schuimvulling die precies op maat is gemaakt van de spullen die erin zitten. Er is zelfs nog wat ruimte voor eigen spullen! Specificaties: Alles voor de enscenering van een kleine brand in één kist. Bevat een Mini-Silkflame, FireSpot, Stekker Aan/Uit afstandsbediening, Nimbo rookmachine met draadloze afstandbediening, Fusion geluidsspeler, Burning Smell Spray en een verdeelblok. Kunststof kist (60*40*32,5 cm) met deksel en schuimvulling op maat.

  Bekijk
 • Rookmachine Nimbo
  Rookmachine Nimbo

  De FireWare Nimbo is op de Cirrus na de kleinste in de reeks FireWare rookmachines, maar heeft een hoge kwaliteit. De Nimbo is zeer handzaam, eenvoudig te bedienen en zet met gemak een ruimte ter grootte van een flink kantoor of hotelkamer vol rook.

  Bekijk
 • Nebula AR Blindmasker MAXI set
  Nebula AR Blindmasker MAXI set

  Bij aanschaf van een Nebula AR Blindmasker MINI set ontvang je twee flesjes Burning Smell Spray GRATIS! Actie geldig tot 21 juni 2019 Oefenen met rook op plekken waar oefenrook niet wenselijk is? Het kan met dit nieuwe elektrische AR blindmasker! Het FireWare Nebula AR Blindmasker is een soort ski-masker waarmee je een realistische rookbeleving simuleert. En dat zonder oefenrook te gebruiken. Specificaties: Rook simuleren zonder rookmachine. Elektronisch blindmasker met 6 verschillende rookdiktes en random stand. Geen losse draden of kastjes voor de cursist. Voorzien van paniekknop voor direct weer zicht. Maskers worden aangestuurd door draadloze afstandbediening. Er kan met een praktisch ongelimiteerd aantal masker geoefend worden. De MINI set bestaat uit: 1 instructeursunit ( afstandsbediening ) 2 Nebula AR blindmaskers 1 oplaad hub met 3 laadkabels Gebruiksaanwijzing Kunststof transportkist met schuiminterieur Hoe bedien je het Nebula AR Blindmasker? De instructeur kan het AR blindmasker met één druk op de knop bedienen. De cursist draagt een soort ski-masker. Dit masker is voorzien van een LCD-scherm. Op het LCD-scherm kun je 6 verschillende rookdiktes simuleren. Daarnaast is er ook een random stand. In deze willekeurige modus toont het masker een onregelmatig rookpatroon. Daardoor ervaren cursisten afwisselend meer en minder zicht. Door middel van de bijbehorende afstandsbediening kan de instructeur tot 4 groepen maskers bedienen. Elke groep kan uit 4 maskers bestaan. Daardoor kun je met één afstandsbediening tot wel 16 maskers aansturen. En raakt er een cursist in paniek? Geen probleem! Met één druk op de paniekknop is het zicht weer terug. Deze paniekknop zit niet alleen op de afstandsbediening maar ook op het masker zelf. Daardoor houdt de cursist de regie in eigen hand. Realistische rookbeleving zonder oefenrook Dankzij de Nebula ervaart de cursist een realistische rookbeleving. De instructeur regelt de rookbeleving aan de hand van de situatie. Hoewel de cursist geen enkel zicht kan hebben, houdt de instructeur vrij zicht voor een goede waarneming. Daardoor kan er optimaal feedback gegeven worden. De cursist is daarentegen niet geheel overgeleverd aan de instructeur. Met de paniekknop kan hij ineens weer vol zicht krijgen. Bedenk wel dat de communicatie tussen afstandsbediening en masker dan weer hersteld moet worden. Het masker draag je direct op het gelaat, of over een ademluchtmasker. Je kunt daardoor deze blindmaskers ook gebruiken voor een elementaire ademluchtoefening. Alle elektronica is netjes weggewerkt in de behuizing van het masker. Daardoor zijn er geen lastige losse draden of losse kastjes. Wel zo veilig! En opladen? Dat kan gewoon via een mini USB aansluiting.

  Bekijk