Hobrand Hobrand

U bevind zich in:Overige oefenmaterialen

Productcatalogus

Meer

BF Hybrid

BF Hybrid

Meer afbeeldingen

 • BH Hybrid blustrainer

Artikelnummer: 14201022

 • Levertijd: 1 week

Met de BF Hybrid kunt u verschillende branden simuleren om de basistechniek van het blussen te oefenen. Uniek aan de BF Hybrid is dat deze blustrainer met en zonder water te gebruiken is. Het vlambeeld met water is breed en dynamisch, maar ook zonder water kunt een compleet vlambeeld creëren dankzij de unieke geperforeerde RVS bodemplaat.

Cursisten kunnen blussen met CO2, schuim of water. De vlammen stoppen wanneer de instructeur de gastoevoer stopt met het handvat aan de gasslang. Achtergebleven schuim kunt u eenvoudig weg laten lopen door de gaten in de zijkant van de blustrainer. De BF Hybrid is geschikt voor verschillende soorten gas, zoals propaan, lpg of butaan, zo lang het maar gasvormig naar de blustrainer gaat.

De constructie bestaat uit sterke aluminium zijwanden en de behuizing bestaat volledig uit traanplaat. Ondanks deze sterke materialen weegt hij slechts 13 kilo. De BF Hybrid is door één persoon klaar te zetten en binnen enkele minuten operationeel. U sluit de gasslang aan , knijpt het handvat in en ontsteekt de blustrainer met behulp van de speciale brander (exclusief). Zolang de instructeur het handvat inknijpt blijft het vuur branden.

Specificaties:

 • Blustrainer voor simulatie van verschillende branden
 • Functioneert zowel met als zonder water
 • Binnen enkele minuten operationeel
 • Unieke geperforeerde RVS bodemplaat
 • Blussen met CO2, schuim of water
 • Sterke aluminium zijkanten
 • Volledig traanplaat behuizing
 • Weegt slechts 13 kg
 • Handmatige ontsteking
 • Afmetingen:80 x 60 x 15 cm

 • Grootste leverancier brandweermaterialen
 • Vestiging in Nederland en België
 • Voor advies invisible text 0344-663 344 of stuur een invisible text
Deel dit product:

GERELATEERDE PRODUCTEN

 • Mini-OV-Trainer
  Mini-OV-Trainer

  Met de Mini-Overdrukventilatie-Trainer kunt u de werkwijze rond repressieve ventilatie demonstreren en ermee experimenteren. Het doorzichtige woonhuis heeft een kelder, begane grond, eerste verdieping en zolder. Een gedeelte functioneert als trappenhuis. U kunt verdiepingen losmaken en wegnemen om het gebouw kleiner te maken. Hierdoor is de trainer ook eenvoudig schoon te maken. In de overdruktrainer bevindt zich een rookkanaal. Van buitenaf kunnen schuiven worden geopend waardoor rook in de gewenste ruimtes stroomt. Alle ruimtes kunnen apart vol rook staan. De ramen, deuren en dakvensters kunnen open. Om doorslagen te simuleren zijn de verdiepingsvloeren van schuiven voorzien. Met de 2 ventilatoren worden de diverse repressieve technieken geoefend en bestudeerd. De Mini-Ov-Trainer wordt standaard geleverd in een flightcase waar hij tijdens het gebruik op kan staan. Dit creëert een fijne werkhoogte en zo kan er rondom de trainer worden gelopen. De set bestaat uit alle verdiepingen, 1 rookgenerator, 5 liter rookvloeistof en 2 ventilatoren. - Ter demonstratie van repressieve ventilatie. - Geschikt om te oefenen met overdruk. - Bestaat uit kelder, begane grond, eerste verdieping en zolder. - In het aantal verdiepingen kan gevarieerd worden. - Ruimtes zijn onafhankelijk van elkaar onder rook te zetten. - Voorzien van schuiframen en -deuren voor variabele uitstroom. - Inclusief rookgenerator, rookvloeistof en 2 ventilatoren. - Standaard in een robuuste flightcase voor transport en opslag. - Inclusief 3 kleine en 3 grote brandhaarden. - Alle schuiven zijn gemarkeerd, zodat ze apart te benoemen zijn.

  Bekijk
 • WR Man Overboad Adult 40 Kg
  WR Man Overboad Adult 40 Kg

  De Water Rescue Man Overboard simuleert op realistisch wijze een (bewusteloos) persoon in het water. Uit zichzelf drijft de dummy met schouders en hoofd boven water onder een hoek van 45 graden. Door stukken schuim uit de borst te verplaatsen naar de benen, kan de pop horizontaal drijven. De Man Overboard is zeer opvallend; hij draagt een feloranje overall en is voorzien van reflecterende strepen. Reddingswerkers kunnen de dummy op deze manier snel onderscheiden van het water en redden. De pop is dan ook geschikt voor gebruik in water met een zeer sterke stroming. Voor een oefening waarbij de Man Overboard wat minder op moet vallen wordt een zwarte hoodie meegeleverd. De dummy heeft inwendige plastic strips, waardoor de pop realistisch buigt maar niet helemaal dubbel te vouwen is. De laarzen die de Man Overboard aanheeft, hebben afvoeropeningen waar water uitloopt. De laarzen beschermen de benen zodat u de pop kunt slepen over allerlei ondergronden, zoals het strand of de rotsen - Pop simuleert een (bewusteloos) slachtoffer in water. - Geschikt voor grijpreddingen. - Pop drijft onder een hoek van 45 graden. - Kan door verplaatsing van schuim ook horizontaal drijven. - Voorzien van reflecterende strepen op het hoofd. - Geschikt voor water waarin een zeer sterke stroming is. - Nu inclusief zwarte Hoodie om de pop te camoufleren.

  Bekijk
 • BF Windscreen
  BF Windscreen

  Het BF Windscreen is speciaal ontwikkeld voor de BF Hybrid. Bij slechte weersomstandigheden met harde wind kan het vlambeeld verwaaien. De opstaande randen beschermen de blustrainer aan twee zijden tegen de wind. Hierdoor blijft het vlambeeld mooi groot.

  Bekijk